گیاهان گوشتخوار چه غذایی می خورند؟
تغذیه :
برای نگهداری ونوس معمولا اولین سوالی که از ما میپرسند درباره ی تغذیه ی گیاه است،ولی برای خود ونوس این احتمالا آخرین چیزی ست که مهم است ! در کل غذا برای گیاهان گوشتخوار ، مانند کود برای گیاهان دیگر است . پس زیاد یا بی موقع غذا دادن میتواند منجر به نابودی این گیاهان گردد .
اگر گیاه تان در سلامت کامل به سر نمی برد و فکر می کنید با غذا دادن حالش بهتر می شود ،باید بدانید در این حالت غذا دادن نه تنها حال گیاه را خوب نمی کند ، بلکه انرژی گیاه برای بازگشت سلامتی را می گیرد. پس شرایط زیر برای غذا دهی به یک گیاه سالم در فصل رشد(به جز زمستان) با حداقل چهار دهنه ی باز و سالم است .
برای هر گیاه ونوس حشره خوار تنها به یک تله غذا بدهید ، و یک یا دو هفته صبر کنید تا آن غذا را هضم کند .پس از باز شدن تله ،میتوانید دوباره به گیاه غذا بدهید(نباید حتما بدهید !) . اگر در گلدان چند ونوس هست به هر کدام جداگانه غذا بدهید .
وقتی به یک تله غذا می دهید ، انگار به همه ی گیاه غذا داده اید.
اندازه ی حشره باید حداکثر یک سوم اندازه تله باشد. در صورتی که از حشره ی مرده استفاده می کنید، پس از بسته شدن تله آن را به مدت چند ثانیه تکان دهید تا ونوس تصور کند حشره زنده و در حال تقلّا است (ونوس حشره خوار گیاه باهوشی است و به حشره ی مرده هم علاقه ای ندارد، پس باید آن را فریب دهید وگرنه پس از یک یا دو روز بدون خوردن غذای مرده دهانش را باز می کند و منتظر یک حشره ی زنده می ماند)
از کجا حشره بیاریم ؟ این یکی از سوال هایی است که بسیار از ما پرسیده میشود ، اما این سوالی است که دقیقا باید از خودتان بپرسید ! چون پاسخ این سوال کاملا وابسته به محیط شماست ! دور لامپ ها و مکان های روشن در شب ها ، روی غذا ها وشیرینی ها در محیط باز عنکبوت های گوشه ی انباری و بسیاری موارد دیگه . فی الواقع باید پرسید ، مگه جایی هست که حشرات نباشن ؟
اگر حشره در دسترس ندارید(!) میتوانید از آکواریوم فروشی کرم خشک تهیه کنید و به ونوس تان غذای فست فودی بدهید. اما در نهایت هیچی حشره ی خونه گی نمی شه !
اگر چندین هفته هم به گیاه غذا ندهید هیچ اتفاقی بدی نمی افتد ! فقط رشد گیاه کند تر میشود. اما زیاد غذا دادن به گیاه قطعا میتواند به آن آسیب بزند. بنابراین هیچ گاه بیش از حد به گیاه تان غذا ندهید !
پس از باز شدن تله ،اسکلت حشره ی مرحوم در آن باقی می ماند .ونوس در طبیعت نیز مسواک نمی زند . پس بقایای حشرات را درون تله رها کنید تا زمانی که عمر طبیعی تله به پایان برسد .
پی نوشت 5 : هر تله یا دهنه ی ونوس حشره خوار ، حداکثر سه بار غذا می خورد . و پس از آن(اگر خودش به عمر طبیعی نمرده باشد) می میرد . البته در طول این زمان تله های جدید تری تولید می شود .
پی نوشت 6 : اگر پس از غذا خوردن تله ی ونوس تان سیاه می شود ، یا غذای بزرگی با آن داده اید، یا غذای نامناسبی (یکی از ونوس های ما حلزون صدف دار شکار کرده بود) و در غیر این صورت به این معنی است که گیاه انرژی لازم برای هضم آن را ندارد و معمولا علت آن کمبود نور است. پیش از غذا، به فکر نور مناسب برای گیاه باشید .
پی نوشت 7 : هر ونوس حشره خوار ،شامل یک غده و ریشه ی مرکزی درون خاک به همراه چند تله است که از آن غده و ریشه بیرون آمده .اگر میخواهید بدانید چند عدد ونوس در گلدان شما هست باید ببینید برگ تله ها به سمت چند مرکز در خاک رفته و فی الواقع چند غده و ریشه در خاک گلدان دارید؟!
پی نوشت 8 : خیلی اوقات علاقه داریم که ونوسِ شگفت انگیزمان را به دوستان و مهمان هایمان نشان دهیم. اما شاید حشرهای در دسترس نباشد، پس ترجیح میدهیم به مهمان پیشنهاد کنیم که انگشت خود یا یک شی را به جای حشره در دهان ونوس قرار دهد تا بسته شدن آن را ببیند. باید بدانیم که بسته شدنِ تله ی ونوس از گیاه انرژی میگیرد، مثل وقتی که شما یک آدامس بی مزه را میجوید. پس این کار را نباید زیاد انجام داد.
پی نوشت 9 : آیا میشود از گوشت چرخکرده به جای حشره استفادهکرد؟
"این گیاه گوشتخوار که میگین یعنی باید بهشون گوشت بدیم؟؟" خیر ! به هیچ وجه ! همانطور که نمیشود با حشرات، به جای گوشت چرخکرده، همبرگر درست کرد (با احترام به طرفداران محیط زیست و استفاده از پروتئین های حشرات).گیاهان گوشتخوار در انتظار شکار حشرات هستند، نه تکههای ریز گاو!
ارسال نظر